Пет деца от Основно училище „Христо Ботев“ във врачанското село Крушовица получиха стипендии, с които да подпомогнат обучението и развитието на талантите си. Те спечелиха конкурс за детска рисунка и есе на тема „Най-добрият човек, когото познавам“. Първокласничката Валерия Накова, третокласникът Ивалин Иванов, четвъртокласникът Антон Илиев, петокласничката Силвия Маринова и шестокласникът Илиан Алексиев ще получават по 50 лв. месечно до края на учебната година в рамките на инициативата “Юлия”. В конкурса се включиха общо 20 деца от училището. Бяха раздадени и три поощрителни награди. Всички стипендии и поощрителни награди са осигурени от бивш възпитаник на училището в село Крушовица – Александър Миланов, а стипендиантската програма е на името на баба му.

На събитието в подкрепа на Александър и каузата присъства заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева, която заяви, че ще се радва, ако учениците разбират училището като място, в което ще получават възможности да реализират своите мечти и да са свободни да се занимават с онова, което ги вдъхновява. Деница Сачева посочи, че Министерството на образованието и науката работи да създава навсякъде подходящи условия за развитието училищата като средища за израстването на добри граждани и успешни хора.

„Образованието е ключът, който ни помага ние да се измъкнем от бедността, от изолацията. Благодарение на моята мъдра баба, който е най-добрият човек, когото познавам, продължих да уча, завърших основното си образование и след това продължих смело напред.”, споделя Александър Миланов. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *